Заходи до 204-ої річниці від дня народження Шевченка в ЗОШ №10

12 березня у 5-8-х класах під керівництвом учителя української мови і літератури Ульянової О.В. було проведено «поетичні хвилинки».

На уроках української мови вчителі провели «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами Тараса Григоровича.

16 березня в 6-х класах було проведено позакласний захід «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!».

Театралізована літературно-музична композиція «І став для нас він світочем в віках!», підготовлена учителем української мови і літератури Грінь О.А., допомогла школярам пізнати соціальні, політичні, життєві ідеали великого поета. Урочисто прозвучали фінальні слова заходу – вірш Т.Шевченка:

Ми не лукавили з тобою,

Ми просто йшли, – у нас нема

Зерна неправди за собою…

Минуло 204 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього стали конкурс читців «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів», проведений учителями української мови і літератури. Читання поезій Т.Г. Шевченка викликало жваве зацікавлення серед учнів 3-4 класів, яких підготували учителі початкових класів Черкес С.М., Грищенко С.М.

Літературні вікторини «Незабутній Шевченко», «Що ми знаємо про Шевченка?» відкрили для учнів 8-9-х класів. Учні із задоволенням висловлювали власні думки, ділилися враженнями.

Учні 5-6-х класів із зацікавленням стали учасниками квесту «Мовно-літературна мозаїка». Ця інтелектуальна гра допомогла школярам поринути у світ краси рідної мови, ушанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності. І ще раз переконатися, що слово Шевченкове живе і вічно житиме.

Олена Ульянова, учитель ЗОШ №10
Кiлькiсть переглядiв: 378

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.