Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Біографія Шевченка відома всім, але не перестає вражати кожного. Щороку ми вшановуємо пам'ять величного Кобзаря.

У 2018 році Україна та весь світ відзначають 204-у річницю з дня народження нашого славетного художника, мислителя, великого українського поета Тараса Шевченка.

Уже традиційно у ЗОШ №9 святкують Шевченківські дні 9 і 10 березня, що припадають на роковини народження і смерті поета.

«Ми Шевченка славить будемо і ніколи не забудемо…» - саме під таким девізом проходили різноманітні заходи у цьому році, які об’єднали учнів та вчителів школи. Заздалегідь учні 5-11 класів підготували тематичні стінгазети, якими було прикрашено навчальні кабінети. Школярі 1-11 класів старанно і відповідально готувалися до конкурсу читців-декламаторів поезії Шевченка «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів», адже найкращим у цьому жанрі випадала честь представляти ЗОШ №9 на міському конкурсі.

/Files/images/zvt_shevchenka/28701178_176927976275681_3227048060492461923_o.jpg На уроках української мови та літератури вчителі-предметники (Білецька Л.Д., Кукулевська Ю.П., Дейнека Л.В., Яковенко В.С., Переходюк Л.П.) провели «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами Тараса Григоровича, писали тематичні диктанти, проводили цікаві та змістовні вікторини. Діти із задоволенням висловлювали власні думки, цитуючи твори Т.Г. Шевченка. Протягом тижня шкільне радіо розповідало учням досить цікаву та різноманітну інформацію про невідомі сторінки життя поета. Класні керівники проводили виховні години, присвячені поету.

13 березня пройшла інтелектуальна гра знавців творчості Т.Шевченка серед учнів 9 класів «Ти завжди в серцях людей, Тарасе!» (Учителі: Білецька Л.Д., Яковенко В.С. та Бєлова А.Я., зав. бібліотекою).

Дві команди учнів 9-А та 9-Б класів показали свої знання з різних тем:

1. Дитячі роки поета.

2. Юність Шевченка.

3. Творча спадщина Кобзаря.

4. Літературна розминка.

Учасники продемонстрували міцні знання та ретельну підготовку, адже значна частина завдань виходила за рамки шкільної програми. А на завершення порадувала присутніх літературно-музична композиція «Вінок Кобзареві».

Змінюються століття, але незмінною залишається любов українців до свого національного Пророка. І хочеться вірити, що ці та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню ще глибше зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.

Людмила Білецька, учитель ЗОШ №9
Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.