Розвиток предметних компетентностей на уроках історії

Для вчителя історії, як і для будь-якого вчителя-предметника, відповідно до Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, важливо визначати та формувати предметні компетенції учнів. З роками навчання учнівські компетенції, які повинні бути сформовані в процесі шкільної історичної освіти, поступово ускладнюються. Результатом навчальної діяльності учнів з історії повинні стати хронологічні, просторові, мовленнєві, логічні, аксіологічні та інформаційні компетентності.

/Files/images/20180320_122503.jpg Семінар-практикум з історії «Розвиток предметних компетентностей на уроках історії», проведений на базі ЗОШ №8, ознайомив учасників семінару з досвідом роботи Наумова А.С. та Носікової Н.П. щодо формування предметних компетентностей учнів в освітньому процесі з історії. Відповідно до програми семінару-практикуму, був проведений урок у 8-му класі «Україна в роки Північної війни» та інтелектуальна гра «Шляхами давньої Еллади» серед учнів 6-х класів.

Учителі історії ЗОШ №8, при підтримці адміністрації ЗОШ №8, творчо підійшли до організації та проведення семінару-практикуму для вчителів історії ЗЗСО нашого міста. Для педагогів була проведена екскурсія школою, під час якої учителі ознайомилися з умовами навчання школярів та навчально-матеріальною базою школи.

Світлана Бондарчук, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 287

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.