Використання сучасних технологій на уроках біології

Нещодавно у СШ №4 відбувся семінар-практикум учителів біології з теми «Використання сучасних технологій на уроках біології». Учасники семінару побували на відкритих уроках Скаковської Тетяни Іванівни та Сичик Тетяни Михайлівни. Учителі біології СШ №4 продемонстрували присутнім ефективні форми та методи навчання біології, особливості впровадження елементів інформаційно-комунікаційних технологій при проведенні різних типів уроків. На уроці узагальнення та систематизації знань з теми «Закономірності успадкування ознак» Тетяна Іванівна використала цікаві та нестандартні форми роботи з дев’ятикласниками. Динамічний та емоційно насичений урок біології у 6-у класі з теми «Суцвіття» провела Тетяна Михайлівна. Інтегрований підхід, різноманітна наочність, програмне забезпечення Kahoot для підсумкових тестів – все це, протягом уроку, підтримувало високий пізнавальний інтерес учнів до вивчення біології.

Інноваційна частина семінару-практикуму – майстер-клас Федорчук Валентини Володимирівни з актуального нині питання «Використання інтерактивного комплексу Moly Studio та мережі Інтернет на уроках біології». Валентина Володимирівна, досвідчений педагог, ознайомила учителів біології ЗЗСО міста із можливостями використання інтерактивного комплексу, перевагами у порівнянні з використанням комп’ютера, ноутбука, електронних інформаційно-ілюстративних матеріалів.

Підсумовуючи, варто зазначити, що сучасній школі сьогодні потрібний учитель, який міг би оновлювати, удосконалювати зміст своєї діяльності. Впоратися з цим завданням можна тільки за умови розумного поєднання традиційних та інноваційних форм і методів навчання.


Галерея "Семінар з біології СШ №4 2018"

СВІТЛАНА Бондарчук, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 351

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.