Школа ІКТ зростання для педагогів

У все більшій кількості закладів освіти міста замість традиційних технічних засобів: кінопроекторів, кодоскопів, або поряд із ними, встановлюють комп’ютери, інтерактивні дошки, мультимедійні цифрові проектори, системи відтворення аудіовізуальних навчальних матеріалів тощо. Щоб опанувати цю галузь, творити у ній, педагогам спочатку потрібно здобути знання. З цією метою за сприяння управління освіти і науки, ініціативи інформаційно-методичного центру та підтримки адміністрації НВК «Гімназія ім. Лесі Українки – школа І ступеня» у ІІ семестрі 2017-2018 н.р. відбувся цикл занять Школи ІКТ зростання для педагогів ЗЗСО міста.

Школа ІКТ зростання – це базова комп’ютерна освіта, у рамках якої педагоги отримують теоретичні знання та практичні навички в широкому спектрі комп’ютерних технологій. На заняттях учителі навчаються створювати навчальні матеріали, презентації, інтернет-сайти, графічні об’єкти, працювати з пошуковими системами, електронними бібліотеками, знімати фото і відео. Комп’ютер стане інструментом творчого самовираження та інтелектуального розвитку.

У Школі беруть участь педагоги, які попередньо зареєструвались на сайті управління освіти і науки та інформаційно-методичного центру. Програмою занять передбачено три рівні навчання, які охоплюють різні напрямки роботи з програмним забезпеченням.

Сучасні ІКТ дозволяють реалізувати принципово нові форми і методи навчання, які підвищують ефективність засвоєння навчального матеріалу. Застосування засобів інформаційних комунікаційних технологій створює величезні можливості для вдосконалення навчання, для створення умов активізації пізнавальної діяльності учнів у процесі навчання. На сучасному етапі розвитку шкільної освіти проблема активізації пізнавальної діяльності учнів набуває особливого значення у зв’язку з високими темпами розвитку й удосконалення науки й техніки, потребою суспільства в людях освічених, вільних від стереотипів, здатних швидко орієнтуватися в обстановці, мислити самостійно.

Не виникає сумнівів, що процес інформатизації системи освіти – процес життєво необхідний і незворотний. І вчитель, який хоче підготувати адаптованого до умов сучасного світу і конкурентоспроможного випускника, повинен володіти інформаційно-комунікаційними технологіями в повній мірі.

Олена КОСТЮК,

методист інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 356

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.