Зустріч старшокласників закладів освіти міста з представниками ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод»

У травні 2017 року генеральний директор ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Портянко С.Ф. звернувся з пропозицією проведення спільних профорієнтаційних заходів до начальника управління освіти і науки Ващук Т.В. Пропозицію було підтримано, сплановано організаційні зустрічі для розробки спільного плану заходів. Адже мета такої роботи полягає в тому, щоб допомогти учнівській молоді свідомо обрати майбутній фах, надати інформацію про особливості й переваги актуальних робітничих професій, сприяти тому, щоб уже сьогодні майбутні випускники грамотно будували свій життєвий план. 07 лютого 2018 року в НВК відбувся профорієнтаційний захід за участю близько ста старшокласників закладів освіти міста та представників ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод».

На початку зустрічі Портянко С.Ф., генеральний директор ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», розповів присутнім про важливість вибору професії, нагадав про цінність хліба в житті людини. Після цього старшокласники переглянули фільм про роботу Новоград-Волинського хлібозаводу.

/Files/photogallery/2589/IMG_7831(1).jpg/Files/photogallery/2589/IMG_7801(1).jpg Маркетолог хлібозаводу Черниш О.Г., розповіла про діяльність відділу збуту та маркетингу, ознайомила з особливостями виробництва та постачання продукції споживачам.

Начальник лабораторії ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Корнійчук В.А. познайомила старшокласників з технологією випікання хліба та переліком робітничих професій, які задіяні при виробництві хлібобулочних виробів: дріжджовик, тістороб, машиніст тістообробних машин, пекар-укладальник, оператор лінії у виробництві харчової продукції.

Шинкарук Л.А., інспектор із кадрів Новоград-Волинського хлібозаводу, зазначила, що навчатися професії хлібопекаря можна як в ліцеях, коледжах, так і в університетах. Наприклад, у Львівському державному коледжі харчової промисловості можна здобути освіту техніка-технолога як після 9 класу, так і після 11 класу (термін навчання відповідно - 4 та 3 роки). В Грицівському вищому професійному училищі № 38 на базі 9 класів (термін навчання 3 роки) можна здобути освіту тістороба.Студенти училищазабезпечуються 3-х разовим харчуванням, гуртожитком, стипендією. Студенти, які навчаються в закладах освіти харчової промисловості, мають можливість проходити практику за місцем проживання на підприємстві та надалі бути працевлаштованими на ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод». Працівники підприємства, які виявили бажання вдосконалювати свої знання та навчатись у закладах вищої освіти, усіляко підтримуються адміністрацією, зокрема, пропонується оплата навчання за рахунок ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», а спеціалісти, які мають базову вищу або повну вищу освіту включаються до резерву кадрів. На підприємстві існує подвійне страхування працівників: державне та недержавне.

На завершення зустрічі головний спеціаліст управління освіти і науки Балаушко Т.М. повідомила, що в другій половині лютого 2018 року відбудеться зустріч з представниками Грицівського ВПУ № 38, а в квітні планується проведення майстер-класу для старшокласників «Технологія виготовлення хлібобулочних виробів» представниками ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод».

Учасники заходу скуштували хлібобулочні вироби заводу та зігрілися запашним чаєм. Від імені управління освіти і науки, закладів освіти міста висловлюємо щирі слова вдячності Портянку С.Ф. за виявлену ініціативу та допомогу у проведені змістовного профорієнтаційного заходу.

Тетяна Балаушко,
головний спеціаліст управління освіти і науки
Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.