Повернутися до звичайного режиму

Творча зустріч педагогів-дошкільників м. Новограда-Волинського та Тетерівської об’єднаної територіальної громади

1 лютого 2018 року за ініціативи начальника відділу освіти Тетерівської ОТГ Віктора Владиславовича Весельського та сприяння начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Тетяни Володимирівни Ващук відбулася творча зустріч педагогів-дошкільників м. Новограда-Волинського та Тетерівської об’єднаної територіальної громади.
У зустрічі взяли участь завідувачі Денешівського ДНЗ «Сонечко» та Тетерівського ДНЗ «Берізка», представники колективів на чолі з методистом відділу освіти Тетерівської ОТГ Аллою Миколаївною Ольшанською. Гості відвідали ДНЗ №16 «Веселка» компенсуючого типу фізкультурно-оздоровчого напряму (завідувач Данюк В.І.) та ДНЗ №4 «Сонечко» комбінованого типу гуманітарно-естетичного напряму (завідувач Башинська Л.О.), а також літературно-меморіальний музей Лесі Українки.
Знайомство з дошкіллям Новограда-Волинського розпочалося з захоплюючої зустрічі з «морженятами» ДНЗ №16. Саме вони викликали шквал емоцій та незабутніх вражень у гостей.
Головний спеціаліст управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Ірина Віталіївна Сиротюк представила інформаційну довідку «Дошкілля м. Новограда-Волинського». Зазначила, що кожен заклад дошкільної освіти має свій напрям роботи, значні здобутки та напрацювання. За сприяння міського голови Віктора Леонідовича Весельського, депутатського корпусу, управління освіти і науки заклади дошкільної освіти міста мають сучасну матеріально-технічну базу, що забезпечує належний рівень освітнього процесу.
Методист інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Олена Володимирівна Тесленко зауважила, що одним із найголовніших завдань міської методичної служби є формування професійної компетентності педагога, підвищення авторитету дошкільної освіти загалом. Методист презентувала гостям нетрадиційні форми роботи з педагогами, відмітила, що інтерактивний формат спілкування і навчання педагогів ЗДО набагато ефективніший за традиційні форми роботи.
Завідувач ДНЗ №16 Вікторія Іванівна Данюк презентувала досвід роботи закладу, розкрила особливості здійснення освітнього процесу в умовах діяльності закладу фізкультурно-оздоровчого напряму. Провела експрес-огляд закладом «Організація сучасного здоров’язбережувального простору для дітей». Гості мали можливість переконатися, що в закладі працюють професіонали своєї справи, кожен з яких дбає про здоров’я своїх вихованців. Наявність у закладі такої кількості медичного персоналу (13 осіб), сауни, спелеокамери, фізіотерапевтичного і масажних кабінетів сприяють збереженню та зміцненню здоров’я дошкільників. Гості також долучилися до оздоровлення: скуштували фіто-чай та кисневу пінку.

Надалі відбулася екскурсія в літературно-меморіальний музей Лесі Українки (завідувач музею, заслужений працівник культури Римська В.О.). Науковий співробітник музею Тамара Юхимівна Гулакова провела цікаву екскурсію стежками видатної землячки Леся Українки.
У ДНЗ №4 «Сонечко» гостей радо вітали джентльмени-дошкільники та співочий педагогічний колектив. Завідувач Лідія Олександрівна Башинська ознайомила гостей з роботою закладу, висвітлила особливості організації просвіти батьків, поділилася напрацюваннями колективу з даної теми. Гостей вразили та зацікавили такі форми роботи з батьками як: день батьківського самоврядування з залученням татусів, клуб бабусь та дідусів «Від серця до серця», тематичний день «Дорослі діти в дитячому садку», день малюкової родини, святкові ранки з залученням батьків, нетрадиційні батьківські збори, літературна вітальня за участю М.А. Пономаренко…
Лідія Олександрівна разом з педагогами провели екскурсію закладом, представили предметно-ігрове середовище, презентували форми роботи з його використання. На завершення зустрічі усі присутні у рефлексивному колі обмінялися враженнями та думками з приводу почутого та побаченого, поділилися емоціями, які наразі домінували.
Сподіваємося, що наша творча зустріч була плідною та цікавою. Запрошуємо наших колег з Тетерівської об’єднаної територіальної громади до співпраці.
Дякуємо завідувачам ДНЗ №4 Лідії Олександрівні Башинській, ДНЗ №16 Вікторії Іванівні Данюк та їх колективам за гостинність, професійне сумління та любов до своєї справи.

Олена Тесленко, методист ІМЦ

Фото можна переглянути тут

Кiлькiсть переглядiв: 417

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.