Незабутня поїздка до Варшави

Незабутня поїздка до Варшави

Дев’ятеро учнів, котрі брали активну участь у створенні польського класу у Новоград-Волинському колегіумі, провели три незабутні дні у польській столиці. Так організатори пілотного освітнього проекту «Абетка польського класу» відзначили переможців.

Нагадаю, конкурс тривав у червні-жовтні 2017 року. Його організатором виступила фундація «Свобода і демократія» («Wolność i demokracja») за підтримки Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Близько сьомої ранку автобус, що прямував з Києва, забрав нашу групу на східній околиці міста. У салоні вже знаходилися команди чотирьох інших шкіл (Київ, Житомир, Ірпінь, Вінниця).

О 18.30 ми прибули до Варшави та оселилися у готелі «Хіт», що знаходиться у районі Прага, поблизу мосту, що веде до Замкової площі міста.

Програма перебування, складена представниками фундації, була насиченою та напрочуд цікавою. У суботу 25 листопада мала місце екскурсія до Королівського замку, що знаходиться у самому серці Варшави. Після неї екскурсовод провела пішохідну екскурсію вулицями Старого міста. Обід було замовлено у ресторації «У Базилішка», що міститься на Ринку – головній площі Старого міста. Після обіду всі учасники змогли відвідати знаний Варшавський зоопарк та ігровий центр «ХуляКуля», де до самого вечора грали у боулінг.

Наступний день, неділя, був не менш насиченим: навчальна екскурсія королівським палацом у Вілянові, центр науки «Копернік» та планетарій, перегляд фільмів у торговельно-розважальному центрі «Променада».

У понеділок учні мали можливість познайомитися з польськими школами. Наша група обрала загальноосвітній ліцей №1, де відвідала уроки математики, мови та історії. По обіді учасники поїздки вирушили у бік кордону. Дорогою ділилися враженнями та згадували яскраві моменти відвідування столиці.

Завдяки представникам фундації Лілії Любонєвич та Юлії Савєльєвій ми ще довго пам’ятатимемо цю чудову подорож. Підсумки поїздки обговорили наступного після повернення дня, а також вручили подарунки тим учням, котрі з причини відсутності паспортів не змогли бути разом з нами.

Едуард Зіннуров, учитель польської мови колегіуму


Кiлькiсть переглядiв: 304

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.