«Ми різні – ми рівні»

Саме під таким гаслом 21 листопада 2017 року за підтримки управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради на базі ЗОШ № 8 у рамках проекту «Психічне здоров’я дітей: від знань до дій» відбувся одноденний тренінг для учнів ЗОШ № 8 та ЗОШ № 7, які навчаються в інклюзивних класах.

Мета заходу полягала в ознайомленні учасників з особливостями психічного розвитку дітей із розладами інтелектуального розвитку, аутизмом, ДЦП, гіперактивним розладом з дефіцитом уваги, розладами зору і слуху, посттравматичним стресовим розладом, тривожними розладами та синдромом Дауна.

Тренінг проводили досвідчені тренери: Майстренко Тетяна та Гавриловська Ксенія, представники громадської організації «Центр практичної психології «FOR LIFE» (м.Житомир), педагоги соціально-психологічного факультетуЖДУ ім. І.Франка. Вони зосередили особливу увагу на необхідності подолання стереотипів про дітей з психічними розладами, необхідності налагодженні контактів та підтримки таких дітей. Протягом кількох годин учасники в доступній формі не тільки отримували нову інформацію, а й вчилися долати труднощі у спілкуванні. За допомогою різноманітних вправ, рольових ігор, мозкового штурму школярі дізналися, що таке психічне здоров’я, як складно дітям з особливими потребами адаптуватися до вимог середовища. Варто зазначити, що тренери залучали і педагогів Новограда-Волинського, серед яких було проведене анкетування з теми тренінгу.

Наступний тренінг для учнів, які навчаються в інклюзивних класах інших ЗЗСО міста, заплановано на грудень 2017 року.

НАТАЛІЯ МАРЧЕНКО,
методист інформаційно-методичного центру
Кiлькiсть переглядiв: 361

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.