Фестиваль «Німецький сад» у посольстві ФРН

Фестиваль «Німецький сад» у посольстві ФРН

2017 рік оголошений роком німецької мови в Україні. Це також рік, коли відзначається 25-а річниця встановлення офіційних дипломатичних відносин між державами Україна і Федеративна Республіка Німеччина, а також рік 500-го ювілею реформації – утворення лютеранської церкви в Німеччині. Відповідно до цього на державному і місцевому рівнях сплановано ряд заходів.

Так, українсько-німецький рік мов, затверджений урядами обох держав у 2016 році з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин, триватиме протягом 2017-2018 років і включатиме понад 50 культурних подій.

Основними тематичними напрямами стануть: популяризація німецької мови серед молодих українців, для яких це може відкрити перспективи подальшого навчання в Німеччині з метою кар’єри; підтримка історичної пам’яті відносно минулого двох народів заради майбутнього; це також українсько-німецький літературний діалог. Упродовж цього часу саме мова і література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів і європейських цінностей. У Німеччині протягом наступного року також відбуватимуться заходи, присвячені українській мові, історії і становленню незалежної держави Україна на європейській і світовій аренах. Адже Україна посідає сьогодні п’яте місце у світі за кількістю осіб, які вивчають німецьку мову – після Польщі, Великобританії, Росії та Франції.

/Files/images/Изображение 227.jpg Уже 9-10 вересня на Контрактовій площі у Києві відбувся вуличний фестиваль, присвячений початку українсько-німецького року мов. Він був проведений при сприянні культурно-освітніх організацій Німеччини, зокрема Ґете-Інституту.

16 вересня понад 3 000 учнів і дорослих з усіх куточків нашої країни, хто володіє, або тільки вивчає німецьку мову, мали змогу відвідати німецьке посольство у Києві і взяти участь у заходах під назвою «Німецький сад».

Серед відвідувачів була і група учнів 7-10-х класів Новоград-Волинської гімназії імені Лесі Українки у кількості 16 чоловік під керівництвом двох учителів німецької мови: В.В. Вітренка та Н.Ю. Ничипорук.

Заходи розпочалися об 11 годині і тривали шість годин поспіль. Вони включали вітання німецького посла в Україні та виступи учнів Німецької школи Києва, які виконали ряд народних танців і пісень, показали декілька інсценівок за мотивами німецьких народних казок. Були також сольні номери німецької класичної музики у виконанні українських учнів. Присутні мали змогу взяти участь у різних краєзнавчих і країнознавчих вікторинах-конкурсах, ознайомитися з останніми підручниками, методичними посібниками та книгами для дитячого читання, що їх репрезентувало відділення Ґете-Інституту у Києві.

З цікавістю присутні вислухали виступ німецького посла пана Ернста-Вольфганга Райхеля.

Учні охоче брали участь у вікторинах, ласували німецьким морозивом і солодощами та сфотографувалися на згадку про цю подію із послом Німеччини в Україні.

В.В. Вітренко,

учитель німецької мови НВК

Кiлькiсть переглядiв: 308

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.