КРУГЛИЙ СТІЛ З НАГОДИ ВРУЧЕННЯ СТИПЕНДІЙ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

24 жовтня 2017 року в конференц-залі Молодіжного центру представники міської влади, освітяни, обдаровані діти зустрілися з особливої нагоди для вручення стипендій міського голови кращим учнямзакладівосвіти міста Новограда-Волинського за підсумками 2016-2017 навчального року.

На урочистому заході були присутні: заступник міського голови Оксана Василівна Гвозденко, начальник управління освіти і науки Тетяна Володимирівна Ващук, заступник начальника управління освіти і науки Аліна Олександрівна Табакова, завідувач інформаційно-методичного центру Світлана Валентинівна Філанчук, учні закладів освіти міста, їх наставники та батьки.

У своєму привітальному слові заступник міського голови Гвозденко О.В. зазначила, що за ініціативи міського голови та підтримки депутатського корпусу вже другий рік поспіль кращим учням закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти виплачується стипендія міського голови із місячним фондом 3 000 тис. грн. Стипендія запроваджена з метою підтримки обдарованих дітей та молоді, створення умов для виховання інтелектуальної та творчої еліти міста і спрямована на стимулювання дітей та молоді на досягнення високих результатів у навчанні, фізичній культурі та спорті, творчих здобутків у науково-дослідницькій діяльності, літературі та мистецтві. Оксана Василівна побажала присутнім стипендіатам завзятості й наполегливості.

Начальник управління освіти і науки міської ради Ващук Т.В. у своєму зверненні привітала стипендіатів, їх наставників, батьків, розповіла про особливості відбору кандидатур найдостойніших стипендіатів. Також Тетяна Володимирівна наголосила, що затверджено відповідне «Положення про стипендію міського голови», згідно з яким обдаровані учні Новограда-Волинського і отримують грошове заохочення протягом навчального року. Працювала експертна комісія з призначення стипендій міського голови, яка обрала 10 найкращих учнів з 24 претендентів, які у 2016-2017 навчальному році особливовідзначилися в галузях навчальної, спортивної та творчої діяльності. Під час визначення стипендіатів враховувалися перемоги виключно на обласному та всеукраїнському рівнях.

Отож, цього навчального року стипендіатами міського голови стали:

Номінація «За досягнення у навчальній та науково-дослідницькій діяльності»:
1. Вінський Владислав Віталійович, учень 11 кл. НВК «Гімназія ім. Лесі Українки – школа І ступеня»;
2. Максимович Едуард Володимирович, учень 9 кл. ЗОШ №6;
3. Бірюченко Олексій Вікторович, учень 11 кл. ЗОШ №7;
4. Шмідт Анатолій Євгенович, учень 11 кл. ЗОШ №7;
5. Сорока Олександра Миколаївна, учениця 11 кл. ЗОШ №10;
6. Нюкало Юлія Ігорівна, учениця 10 кл. колегіуму.
Номінація «За досягнення в галузі спорту»:
1. Мосійчук Юрій Олександрович, учень 10 кл. ЗОШ №3;
2. Бессальнова Олеся Ігорівна, учениця 11 кл. ЗОШ №9.
Номінація «За досягнення в галузі культури та мистецтв»:
1. Возняк Анастасія Павлівна, вихованка ПДМ, учениця 9 кл. ЗОШ №3;
2. Шамшур Вікторія Ігорівна, вихованка ПДМ, учениця 7 кл. ЗОШ №10.

У невимушеній розмові за круглим столом кожен зі стипендіатів розповів про свої досягнення та мрії, а також подякував своїм батькам, наставникам та міській владі, які створили сприятливі умови для розвитку їх талантів.

НАТАЛІЯ МАРЧЕНКО,

методист інформаційно-методичного центру

Кiлькiсть переглядiв: 499

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.