Семінар-практикум вчителів фізики

12 жовтня на базі ЗОШ №10 відбувся семінар-практикум вчителів фізики з теми «Інноваційні методи та прийоми у викладанні фізики». Гостинно зустріли гостей учні школи, які запропонували дати відповіді на запитання та вручили іменні програми семінару.

Привітав учасників директор школи Федорчук В.Г., познайомив із планом роботи семінару. Детально розповів про інфраструктуру школи. Наступною частиною семінару стала психологічна хвилинка, під керівництвом Каленюк С.Б., шкільного психолога. Всім присутнім було запропоновано втілити свої мрії за допомогою еко-пластиліну. Кожен мав змогу не тільки зліпити, а й поділитися власними враженнями та відчуттями.

За ініціативи загальноосвітньої школи №10 та на запрошення інформаційно-методичного центру учасником семінару стала учитель фізики Чуднівської гімназії Карпінська Н.С. В рамках семінару вчитель поділилася власним досвідом роботи «Проектна діяльність на уроках фізики», адже саме проектна діяльність розпочинається в 7 класі за вимогами навчальної програми. Карпінська Н.С. детально розповіла про планування проектів, метод «5П» (проблема, план, пошук інформації, продукт, презентація), розповіла як саме проводить різні експерименти, що для цього використовує. Цікавим став досвід зацікавлення дітей, а саме використання того що є вдома, домашніх тварин, дозвілля. Адже саме інтерактивне навчання є успіхом дитини і вчителя. Карпінська Н.С. зазначила, що під час проведення проектів учні мають високий рівень знань. В кінці виступу Надія Савівна продемонструвала дитячі роботи (презентації та відео).

Під час роботи семінару-практикуму Костюк О.М., методисту ІМЦ познайомила присутніх із Законом України «Про освіту». При перегляді презентації кожен із присутніх мав змогу ознайомитися зі статтями закону та обговорити їх.

Насиченим та інформативним став урок фізики в 8 класі «Лабораторна робота «Визначення питомої теплоємності речовини». Підкаура Н.В. продемонструвала на уроці використання он-лайн платформи LearningApps. Показала, як можна економити час, використовуючи мультимедіа. Присутні звернули увагу на різноманітні форми роботи з учнями. Учитель нагадала учням про правила техніки безпеки під час проведення лабораторної роботи та детально покроково проінструктувала учнів. Після закінчення лабораторної роботи Наталія Володимирівна підсумовувала роботу учнів та провела рефлексивну вправу.

Фінальною частиною семінару стало проведення рефлексії. Кожен із присутніх мав змогу подякувати організаторам та висловити власні побажання. Учасники отримали подарунки, які створили власними руками на початку.

Олена КОСТЮК, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 653

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.