Міський семінар вчителів інформатики

Міський семінар вчителів інформатики


27 вересня 2017 року на базі нашої школи відбувся міський семінар учителів інформатики на тему «Технології навчання в роботі з обдарованими дітьми»

В семінарі взяли участь вчителі інформатики шкіл міста, методист ІМЦ Олена Миколаївна Костюк. Нашу школу представляли директор школи і його заступник по НВР, вчителі старшої школи та вчителі розвивального навчання молодшої школи, психолог, інженер-електронік.

Семінар розпочався зі вступного слова директора школи Віктора Івановича Овдіюка, який привітав усіх присутніх, розповів про успіхи школи в роботі з обдарованими дітьми, представив вчителів інформатики. Гості познайомилися з двома шкільними кабінетами інформатики, комп’ютерним забезпеченням актової зали, обладнанням та інфраструктурою комп'ютерної мережі школи.


Вчитель інформатики Сахно А.А. поділився з присутніми власним досвідом щодо використання різних технологій навчання, про методи і прийоми, які він використовує в роботі з обдарованими учнями. Особливу увагу Анатолій Анатолійович звернув на активне використання для навчання і розвитку дітей ком'юніті i7, американської освітньої платформи code.org, українського розвивального сайту «Плетиво», логічних ігор, різних типів головоломок, клубу «Цікаві люди». Не залишилась поза увагою тема олімпіадного програмування. Було представлено концепцію вільного навчання програмуванню мовою Python з використанням сайту e-olymp.com

Після чого до участі в семінарі приєдналися учні: Соколов Олександр, Сівач Анастасія, Чорноус Олександр, Кондратюк Вікторія, Маловатов Дмитро, Коржовський Дмитро, Прохорчук Анастасія, Шмідт Валерій, Бірюченко Олексій.


За допомогою сайту «Плетиво» і додаткових матеріалів учні в достатньо швидкому темпі розв’язували логічні задачі. Гості семінару жваво приєдналися до обговорення цікавих і неоднозначних задач.

Згодом, cередня група учнів-програмістів, після невеличкої лекції вчителя, приступила до розв’язку задачі з сайту e-olymp.com

В цей час молодша група продовжила розв’язувати логічні задачі на сайті «Плетиво», а старша група отримала достатньо складне завдання із збірника «Problem-solving strategies for efficient and elegant solutions: a resource for the mathematics teacher» (Alfred S. Posamentier, Stephen Krulik).

Всі три групи працювали вдумливо і ефективно.

Після розв’язання наступного завдання, яке було представлено з допомогою відео, учні, разом з вчителями, розв’язували такнішки.

Далі Анатолій Анатолійович представив нову авторську гру «Оплески». Учні самостійно розділились на три команди, а вчителі намагалися допомогти їм влучними уточненнями.

Наступним етапом семінару була «Розумна майстерня» - всі учасники виготовляли для себе достатньо складні головоломки.

Також учням була представлена головоломка «Мотузковий замОк» і надана можливість намайнити смакоту. Це було цікаво та весело.


Після того, на семінарі виступила методист ІМЦ О. М. Костюк. Вона познайомила присутніх з термінами і особливостями проведення в місті II етапу олімпіади з програмування. Також Олена Миколаївна повідомила учасникам семінару про інтернет-олімпіади, в яких можуть взяти участь учні, що займаються програмуванням.

Закінчився семінар обговоренням технологій навчання в роботі з обдарованими дітьми і обміном досвіду.

Активну участь в підготовці і роботі семінару взяли вчителі кафедри математики, фізики та інформатики школи, яскравий фотозвіт, що опублікований на flickr, з’явився завдяки Оксані Володимирівні Здунюк і Андрію Ростиславовичу Акинфієву.

А в фіналі семінару любителі головоломок, яких в нашій школі чимало, отримали подарунки. Вчитель п’ятої школи Катерина Анатоліївна Осипчук подарувала нам колекцію металевих головоломок:

Дякуємо, Катерино Анатоліївно!

Ось так, позитивно і з подарунками завершився міський семінар вчителів інформатики на тему «Технології навчання в роботі з обдарованими дітьми». І, звичайно, головна подяка основним учасникам – учням. Активним, креативним, розумним і цікавим.

Анатолій САХНО, учитель ЗОШ №7

Кiлькiсть переглядiв: 518

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.