УРОКИ ТА ДОСВІД УЧИТЕЛЯ-МАЙСТРА.

Відповідно плану роботи інформаційно-методичного центру 15 лютого 2017 року відбувся семінар – практикум учителів початкових класів на базі ЗОШ №9. Присутнім на семінарі-практикумі, представникам від учителів початкових класів усіх ЗНЗ міста, було запропоновано урок зв’язного мовлення, виховну годину та майстер-клас.

В ході майстер-класу, практичного застосування нових методик, власним досвідом з теми «Формування в учнів навичок каліграфічного письма» поділилась учитель – методист Пустовіт Галина Володимирівна. Також Галина Володимирівна провела в четвертому класі урок розвитку зв’язного мовлення з теми «Складання порівняльного опису картин відродження краси природи «Зима і весна». Діти працювали з великим задоволенням і показали себе креативними та творчими особистостями. Урок - нестандартний, творчий, розвиваючий, надзвичайно насичений: застосовувались інтерактивні методи навчання («Сенкан», «Прес» «Кубування», «Незакінчене речення», робота в парах і групах), ІКТ ( презентація), уривки поетичних та музичних творів, що значно підвищило ефективність уроку, роботу учнів. Учитель та учні працювали емоційно, злагоджено. Урок, який провела Галина Володимирівна, дав можливість задовольнити потребу дітей у русі творчого розвитку та зацікавити учнів навчанням. Наймолодші школярі разом з вчителем справили велике позитивне враження на гостей семінару.

/Files/images/IMG_8901.jpg/Files/images/IMG_8908.jpg Гості школи також мали змогу стати безпосередніми учасниками «круглого столу» . Директор навчального закладу В.К.Мельник зазначив, що початкова школа знаходиться на передових засадах реформування національної освіти і чим більш комфортніше буде маленькому школяреві, тим більш радісною буде навчальна діяльність. Саме з цією метою у класах початкової школи проведено ремонти, встановлено нові меблі. У кожному класі є плазмовий телевізор, використання якого урізноманітнює навчально-виховний процес.

Творчу атмосферу семінару доповнило відвідування виховної години «Зустріч Зими з Весною», яку представили учні 4 класу під керівництвом Т.В.Медведчук. Влучно використані вірші, загадки, прислів’я, музичне оформлення створили святковий настрій і учасникам заходу, і гостям.

Підводячи підсумки семінару методист ІМЦ Лінчук В.К., відмітила багаторічну плідну діяльність на ниві освіти міста, області учителя-методиста Пустовіт Г.В.. Семінар-практикум проведено на високому науково-методичному рівні. Присутні взяли багато корисного для себе. Під час обговорення колеги неодноразово відмічали, що набули багато цікавих ідей для своєї подальшої роботи.

ОЛЬГА ШЕВЧУК – учитель вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель НВК
Кiлькiсть переглядiв: 418

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.