Тематичний день управління освіти і науки в ЗОШ №2

01 лютого 2017 року в Новоград-Волинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 відбувся Тематичний день управління освіти і науки. Це одна з досить ефективних форм співпраці навчальних закладів міста з управлінням освіти і науки, що дає можливість детальніше ознайомитися з діяльністю кожного закладу, проаналізувати існуючі проблеми та визначити шляхи їх вирішення.

Отож, у ЗОШ №2 все розпочалося із позитивної та креативної зустрічі гостей на інтелектуальному перехресті «Світлофор». Далі відвідувачам були запропоновані відкриті уроки. Але особливу увагу гостей привернув 1-Б клас, бо це єдиний в нашій області клас, який працює в рамках реалізації інноваційного освітнього проекту «Інтелект України». Першокласники на уроці з предмета «Навчаємося разом» приємно вразили присутніх рівнем своєї уваги, пам’яті мислення, висловлювань. Цей проект було задекларовано у Програмі розвитку освіти міста Новограда-Волинського на 2016-2020 роки та підтримано депутатами міської ради виділенням коштів на забезпечення методичного супроводу його реалізації.

По закінченню відкритих уроків відбувся круглий стіл з обговорення напрямків діяльності навчального закладу, виконання рішень попереднього Тематичного дня управління у ЗОШ №2, обговорення нагальних питань. Особливо уважно учасники круглого столу слухали виступ начальника управління освіти і науки Ващук Тетяни Володимирівни про використані у 2016 році додаткові кошти з бюджету розвитку міста (а це близько 10 млн. гривень - до речі, найбільше за останні роки, крім того введені 31 посада обслуговуючого персоналу та 13,5 посад педагогічних працівників та інше) та про кошти освоєні у ЗОШ №2 минулого року (вирішилась «наболіла» роками проблема – закінчився капітальний ремонт даху, на що було виділено 607 тис. грн. бюджетних коштів, поповнено навчально-матеріальну базу закладу, в тому числі придбано робочі зошити для учнів класу «Інтелект України»).

Далі в ході круглого столу було розглянуто ще кілька робочих питань, зокрема, стосовно роботи школи «Обдарована дитина», організації та проведення ІІ етапу предметних олімпіад, розмежування олімпіад із зарубіжної літератури та російської мови тощо. З особливим інтересом присутні слухали результати анкетування педагогів ЗОШ №2 про участь в методичних заходах (аналізувала завідувачка ІМЦ Філанчук С.В.) та про управлінську діяльність адміністрації навчального закладу (аналізувала заступник начальника управління освіти і науки Табакова А.О.). Слід зауважити, що анкетування на сайті УОН-ІМЦ було проведено вперше в он-лайн режимі.

На завершення зустрічі начальник управління Ващук Т.В. відповіла на запитання «Скриньки довіри», яка діяла у закладі впродовж двох тижнів. В переважній більшості це були слова подяки за підтримку, розуміння, чесність і відкритість управління освіти і науки міської ради. Підтвердила ці слова учителів та батьківського колективу школи і директор навчального закладу Гарбовська Любов Георгіївна у своїй «Анкеті керівника навчального закладу», оцінивши діяльність управління освіти і науки міської ради як працівників, що глибоко вивчають потреби закладу, прагнуть згуртувати керівників навчальних закладів, уміють стратегічно мислити і планувати діяльність. У свою чергу працівники управління освіти і науки та інформаційно-методичного центру відзначили високий рівень організації, підготовки та проведення Тематичного дня управління освіти і науки у ЗОШ №2. Надалі такий Тематичний день управління освіти і науки планується у Новоград - Волинському навчально-виховному комплексі «Гімназія ім. Лесі Українки-школа I ступеня».

Начальник управління Ващук Т.В.


Кiлькiсть переглядiв: 670

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.