Новоград-Волинський збирає педагогів-новаторів!

Новоград-Волинський стає справжнім центром інноваційної педагогічної думки: проведено фестиваль «Звягельські діалоги» (зустріч найкращих вчителів України, переможців конкурсу «Учитель року»), уже став традиційним щорічний Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій особистісно зорієнтований урок» та багато інших інноваційних форм методичної роботи з педагогічними працівниками.

Нещодавно узгоджено план підготовки та проведення з МОНмолодіспорту, НАПН та почалася підготовча робота до ІІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічних ідей «Мій особистісно зорієнтований урок», проведення якого планується на 17-18 квітня 2013.

/Files/images/озон1.JPGДо участі у фестивалі запрошуються провідні науковці, керівники освіти та навчальних закладів, педагогічні працівники, які займаються впровадженням особистісно зорієнтованого навчання та усі зацікавлені у педагогічних інноваціях педагоги. До речі, учасниками ІІ фестивалю стали представники 6 областей України та міста Києва, представники освіти Москви, Єкатеринбургу, Волгограда (Росія) та міста Кишинева (Молдова)!

/Files/images/озон3.JPGПроблемною темою фестивалю оргкомітет обрав "Становлення суб'єктності учня-читача в умовах особистісно зорієнтованого навчання".

Основна ідея зустрічі педагогів-новаторів: напрацювати конкретний матеріал, яким би міг скористатися учитель (теоретичні основи формування школяра як суб'єкта навчальної, в т.ч. читацької, діяльності, практичні здобутки, адреси педагогічного /Files/images/озон4.JPGдосвіду тощо).

У програмі Фестивалю:

- презентація творчих напрацювань учасників фестивалю з питань особистісно зорієнтованого навчання;

- проведення відкритих уроків;

- презентація видавництв;

- дискусійна трибуна ("Психолого-педагогічні основи становлення особистості як суб'єкта діяльності"; "Розвиток читацького "Я" школяра як методична проблема"; "Зарубіжний досвід формування суб'єктності учнів основної і старшої школи");

- робота проблемних лабораторій:

Ключові доповіді будуть розміщені для обговорення на сайті ozonlit.org та nv-imc.edukit.zt.ua. У ході фестивалю увага зосереджуватиметься на питаннях, висвітлених під час обговорення.

Досвід розв'язання окремих практичних питань презентуватиметься у ході роботи восьми проблемних лабораторій (на базі практично усіх шкіл міста), які працюватимуть тим самим складом учасників упродовж двох днів: перший – теоретичне представлення досвіду, другий – ознайомлення з його практичною реалізацією (відвідання уроку). Вже є заявки на участь у фестивалі від педагогів Києва, Дніпропетровська, Рівного. 12 вчителів Новоград-Волинських шкіл пропонують презентувати власний досвід впровадження особистісно-зорієнтованого навчання на уроках української літератури та на інших предметах.

Телефони для довідок:

0668179409, 04141-55072, 04141-21169 – Павло Ліневич, 0963813627 – Анатолій Фасоля.

Організатори фестивалю з вдячністю приймуть усі конструктивні міркування і пропозиції щодо змістовного наповнення Фестивалю та будь-яку допомогу у проведенні.

Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради

Тел. 550-72

Кiлькiсть переглядiв: 615

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.