День Шекспіра в колегіумі

23 квітня 2016 року виповнилося 400 років з дня смерті найвидатнішого англійського письменника і одного з найкращих драматургів світу Вільяма Шекспіра.

Він є другим у світі найцитованішим автором після авторів Біблії.

В. Шекспір написав 154 сонети, 38 п’єс, 4 поеми та 3 епітафії.

Мова В. Шекспіра сприяла формуванню сучасної англійської мови, збагативши її яскравими фразеологізмами, в англійській мові з’явилося 1700 нових слів.

Пройшло більше 4-х століть, а твори В. Шекспіра і сьогодні актуальні як ніколи.

28.04.2016 у Новоград-Волинському колегіумі провели День пам’яті В. Шекспіра, вшанувавши видатного англійського письменника.

У вестибюлі розмістили виставку «Шекспір та його рідне місто Стратфорд-на-Ейвоні». Зранку учні прослухали радіогазету, присвячену творчості Шекспіра. У холі колегіуму на великій перерві відбулися 2 конкурси для учнів 9-11 класів, а саме конкурс перекладачів крилатих висловів В. Шекспіра та конкурс на краще знання найромантичнішої трагедії всіх часів і народів «Ромео і Джульєтта».

Після уроків учнів 8-11 класів запросили до актової зали, де відбулося літературне свято, присвячене В. Шекспіру. Старшокласники майстерно декламували сонети, мадригал, блискуче проявили свої акторські здібності, зігравши сценки з «Ромео і Джульєтти» та «Отелло».

Після закінчення літературного свята переможцям конкурсів вручили дипломи.

Олена ОВЧИННІКОВА, учитель англійської мови колегіуму


Галерея "День Шекспіра в колегіумі 2016"

Кiлькiсть переглядiв: 408

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.