Відкриття Школи "Обдарована дитина"

15 листопада 2016 року в рамках реалізації міської Програми розвитку освіти міста Новограда-Волинського на 2016-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 21.07.2016 № 115, з метою забезпечення відповідного рівня освіти та створення умов для якісної підготовки учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста до участі в обласному етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, пошуку, навчання та підтримки обдарованих дітей відбулося урочисте відкриття Школи «Обдарована дитина».

На заході були присутні начальник управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Ващук Т.В., заступник начальника управління освіти і науки Табакова А.О., методисти ІМЦ на чолі із завідувачем Філанчук С.В., вчителі - керівники відділень та учні, які рекомендовані до роботи в Школі.

Завданням сучасної школи є сприяння розвитку всіх обдарувань, в тому числі, і інтелектуальних, що успішно реалізується через проведення ІІ (міського) туру олімпіад з базових дисциплін, через навчання у Школі «Обдарована дитина», а в подальшому через успіхи на обласному і Всеукраїнському рівнях.

З привітальним словом виступила начальник управління освіти і науки Ващук Т.В, яка наголосила, що глибокі знання, звичка мислити, благородство почуттів є саме тими якостями, з якими людина є обдарованою у повному розумінні цього слова. Докладено чимало зусиль, щоб відновити роботу Школи. Проте це лише початок справи. Міська влада, управління освіти і науки переконані, що потужний потенціал творчої та обдарованої молоді міста розкриється значними досягненнями.

До присутніх звернулася завідувач ІМЦ Філанчук С.В.: «ХХІ століття – це століття освіти й духовності, пріоритетності знань і швидких змін. Відтак, навчання набуває нових ознак: потрібно вчити вчитися. Відчули ці зміни і учні, і вчителі. Участь в олімпіадах, в Школі «Обдарована дитина» – це щоденна робота на уроках і після уроків, в школі і вдома, з досвідченими вчителями і самостійно...».

З особливостями роботи Школа «Обдарована дитина» присутніх ознайомила методист ІМЦ Бондарчук С.А. Додаткові заняття зі школярами, розробка завдань підвищеної складності, пошук матеріалів – вся ця непомітна, але така важлива робота лежить на плечах педагогів. Слово від учителів взяла заступник директора СШ № 4 Макарчук Л.В. Від учнів із словами подяки міській владі, вчителям, батькам звернулася Мухаровська Ірина, учениця 11 класу ЗОШ №2, неодноразова переможниця олімпіад різних рівнів, стипендіатка КМУ.

Окрасою свята стали виступи художньої самодіяльності, хореографічна та пісенна композиції, підготовлені учнями СШ №4. Організатори заходу вдячні адміністрації спеціалізованої школи №4 (директор Сільвертюк В.А.) за забезпечення умов для урочистого відкриття Школи «Обдарована дитина».

Друга частина засідання продовжилася роботою у відділеннях.

За результатами навчання у Школі «Обдарована дитина» (підсумки міського етапу олімпіад, результатами відвідування занять у школі, результатами підсумкової контрольної роботи) будуть сформовані учнівські команди на обласні предметні олімпіади відповідно до кількості, визначеної рейтингом управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації.

Щиро бажаємо учнівській молоді подальших успіхів на олімпіадах та конкурсах вищого рівня, бажаємо знайти себе в житті, щоб обраний шлях був радісним і світлим. Пам’ятаймо, що обдарованість скрізь потрібна і завжди знайде місце під сонцем.

Наталія МАРЧЕНКО,методист ІМЦ
/Files/photogallery/2222/IMG_3436.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 587

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.