Новоград-Волинський: Профілактика важковиховуваності дітей шкільного віку

Дитина потребує вашої любові більше всього саме тоді, коли вона менше всього її заслуговує. Е. Бомбек

Однією з важливих ланок в роботі працівників психологічної служби є просвітницька робота з педагогами щодо профілактики та корекції небажаних явищ в учнівському середовищі. Особливого значення набуває робота, спрямована на формування позитивного ставлення педагогів до дітей з проблемною поведінкою, сприяння розвитку умінь та навичок, необхідних у вихованні дітей даної категорії.

/Files/photogallery/988/соцпедагоги2.jpg14 грудня 2012 року на базі загальноосвітньої школи №6 відбувся семінар-практикум практичних психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста з теми «Просвітницька робота з профілактики важковиховуваності дітей шкільного віку», метою якого було ознайомлення практичних психологів та соціальних педагогів міста Новограда-Волинського з формами роботи, які можна запропонувати колегам-педагогам в роботі з проблемними учнями.

/Files/photogallery/988/соцпедагоги.jpgНа початку семінару заступник директора школи з виховної роботи Н.Г. Датчук ознайомила присутніх з системою правової освіти та виховання в ЗОШ №6, підходами та методами, які використовуються в роботі з дітьми із девіантною поведінкою. Соціальний педагог Ю.С.Лавринович за допомогою змістовної презентації розкрила теоретичні питання щодо визначення поняття, причин девіантної поведінки важковиховуваних та «педагогічно занедбаних» дітей, моделі поведінки вчителів при зіткненні з проблемними дітьми, надала рекомендації щодо роботи з цією категорією дітей.

Теоретичні питання перемежовувалися з інтерактивними, психотехнічними, релаксаційними вправами, педагогічними ситуаціями, доречними висловами, притчами. Всі вищеперераховані методи вдало поєднувалися в єдине ціле, були цікавими та змістовними. Практичні психологи та соціальні педагоги були одностайні в думці, що тема семінару є дуже актуальною, а зміст – інформативним та корисним у подальшій роботі.

Світлана ФІЛАНЧУК, заступник завідувача ІМЦ

550-72

Кiлькiсть переглядiв: 448

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.