Якісна підготовка до нового навчального року як предмет обговорення керівників закладів освіти міста Новограда-Волинського

Злагоджена робота всіх ланок навчально-виховного процесу та узгодженість у прийнятті й реалізації управлінських рішень є необхідною умовою ефективної роботи освітянської галузі. 11 серпня 2016 року відбулася нарада керівників навчальних закладів міста Новограда-Волинського за головуванням начальника управління освіти і науки Ващук Т.В. та участі головних спеціалістів управління освіти і науки Самойленко І.Р., Сиротюк І,Р., головного бухгалтера ц/б В.М. Михальчук. Обговорено основні питання, зокрема:

1.Перевірка готовності закладів освіти до нового 2016-2017 навчального року.

2.Підготовка до конференції педагогічних працівників.

3.Створення робочої групи (наказ УОН від 10.08.2016 №293).

4.Про виконання Програми розвитку освіти міста Новограда-Волинського на 2016-2017 навчальний рік (стипендія міського голови).

5.роект рішення виконавчого комітету про мережу та кількісні показники на 2016-2017 навчальний рік. Введення додаткових посад.

6.Про дисципліну на робочих місцях, дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку працівниками НЗ.

7.Про заходи з техніки безпеки та охорони праці в навчальних закладах.

8.Про участь навчальних закладів у заходах, присвячених Дню Незалежності України.

9.Про благодійні кошти.

Начальник управління освіти і науки Т.В.Ващук ознайомила присутніх із відповідними наказами управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради; наголосила на критеріях перевірки готовності закладів до роботи; звернула увагу, що за результатами перевірки на педагогічній конференції кращі колективи відзначатимуться грамотами міського голови та подяками управління освіти і науки.

Начальник управління освіти і науки повідомила присутніх про план підготовки до конференції освітян, місце й час її проведення та про склад делегації від кожного колективу. Було наголошено, що на виконання рішення колегії від 30.06.2016 р.«Про створення робочої групи із визначення проблемних питань у галузі освіти та раціонального розподілу черговості їх вирішення» відповідним наказом визначено склад цієї групи та алгоритм її дій.

Стосовно виконання Програми розвитку освіти міста на 2016-2017 н. р. у частині відзначення обдарованої молоді міста підготовлено відповідне розпорядження про створення експертної комісії з визначення претендентів на стипендію міського голови. Однак рішення про підтримку таких дітей спочатку має бути прийняте на серпневих педагогічних радах у навчальних колективах, а у вересні, згідно з поданими документами, на засіданні вищезгаданої експертної комісії визначатиметься остаточний склад стипендіатів міського голови на 2016-2017 н. р.

Т.В.Ващук акцентувала увагу присутніх на проекті рішення виконкому про мережу та кількісні показники на 2016-2017 н. р., зокрема наголосила на тому, що на 05 вересня навчальними закладами має бути подана до управління освіти і науки вже остаточно узгоджена мережа. Головний спеціаліст управління освіти і науки І.Р.Самойленко повідомила про введення додаткових посад дефектологів, учителів-логопедів та психологів у ДНЗ міста.

Результативність роботи у великій мірі залежить від дисципліни на робочих місцях і суворого дотримання правил внутрішнього трудового розпорядку працівниками навчальних закладів. Було наголошено на дотриманні норм техніки безпеки та охорони праці в навчальних закладах, зокрема, приведенні у відповідність усього навчального технічного обладнання й інвентарю, своєчасності проведення усіх інструктажів із учасниками навчально-виховного процесу та відповідними записами у журналах з техніці безпеки тощо. Наостанок Т.В.Ващук ознайомила керівників із планом міських заходів, присвячених Дню Незалежності України, і закликала присутніх до активної участі у їх проведенні.

За матеріалами наради керівників навчальних закладів міста.
Кiлькiсть переглядiв: 336

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.