Участь новоград-волинських педагогів у роботі Літньої школи для дорослих

Бути причетним до визначних подій – велика честь і щастя. А ще – це відкриття нових обріїв у власному розвитку та професійній діяльності…

Нещодавно з колегою, вихователем-методистом ДНЗ №1 Оленою Тесленко, взяли участь у Всеукраїнському науково-практичному проблемному семінарі в рамках п’ятиденної літньої школи для дорослих у Запоріжжі.

Варто відзначити ґрунтовне й всебічне висвітлення представниками кафедри дошкільної освіти Запорізького ОІППО (завідувач – О.М.Байер) теми семінару «Світ дитинства: збереження дитячої субкультури та якість освіти», організацію різноманітних і цікавих форм роботи з педагогами. На ювілейній, 10 за числом, літній школі було сонячно, затишно й дуже цікаво.

Взагалі вражали масштаб організації заходу, список запрошених гостей (Т.В.Панасюк (МОН України), О.В.Низковська (Інституту модернізації змісту освіти» МОН Укрїани), Н.В.Омельяненко (ВГО Асоціація працівників дошкільної освіти), О.Б.Ухіна (видавництво «Мандрівець»), представники Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та ін.), кількість виставок, сюрпризних креативних подарунків, перелік інноваційних методів і прийомів, запланованих для інтерактивного навчання педагогів.

Неймовірне задоволення принесло спілкування з неординарними, небуденними, харизматичними й творчими особистостями: Ольгою Байер (майстер-клас з використання соціальних ігор у ДНЗ); Аллою Курінною (лекція та майстер-клас із питань риторичної культури); Людмилою Шульгою та членами її творчої групи (майстер-класи художньо-творчого спрямування); Тетяною Гурою (лекція про метакогніції у «Steаm-освіті»), Зелею Дорошенко (майстер-клас «Дошкільний інжиніринг»); Оленою Аксьоновою (майстер-клас «Методична вертушка в Школі розумового руху»); Катериною Алексєєнко (презентація «Онлайн-сервіс для керівників ДНЗ») та іншими.

Педагоги дошкільних навчальних закладів м.Запоріжжя та Запорізької області охоче ділилися своїми професійними родзинками, здобутками, відкриттями й міркуваннями. Це – неоціненний досвід.

До програми семінару входили також екскурсії містом, відвідування історико-культурного комплексу «Запорізька Січ», краєзнавчого музею тощо. Запоріжжя вкотре потряс своєю флорою і фауною, трепетною любов’ю мешканців до своєї історії та свого майбутнього.

Упевнена, заходи подібного масштабу дають неабияку користь для професійного самовдосконалення і спонукають до пошуку нових форм роботи з дітьми, педагогами та батьками, народження нових ідей й проектів.

Інна Кондратець, методист ІМЦ


Галерея "Літня школа для дорослих м.Запоріжжя 2016"

Кiлькiсть переглядiв: 436

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.