м. Новоград-Волинський: спортивне свято «Олімпійське лелеченя»

На Батьківщині Лесі Українки, у стародавньому місті на берегах р. Случ, вперше відбулося спортивне свято «Олімпійське лелеченя», метою якого є формування в учнів навичок і культури здорового способу життя, залучення їх до активних занять фізичною культурою та спортом; збагачення знаннями стосовно олімпійських видів спорту, історії Олімпійських ігор, видатних спортсменів, розвитку олімпійського руху у світі та в Україні.

Учасників змагань 18 травня 2016 року гостинно зустрічав учнівський та педагогічний колективи Новоград-Волинського колегіуму. Духовий муніципальний оркестр міського Палацу культури імені Лесі Українки на порозі колегіуму урочистим маршем зустрічав гостей та учасників обласного спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя» з м. Житомира, м. Новограда-Волинського, м. Коростеня, м. Бердичева, смт. Черняхова, Андрушівського району, Баранівського району, Ємільчинського району, Житомирського та Володарсько-Волинського районів. Урочисте відкриття забезпечив міський відділ культури, фольклорний ансамбль «Мальви» Палацу дітей та молоді, хореографічний колектив «Пролісок» колегіуму, ансамбль мажореток «Мерівська гвардія» ЗОШ №5.

На спортивне свято завітали: Олена Пономаренко, секретар Новоград-Волинської міської ради; Оксана Гвозденко, заступник міського голови; Ольга Ільяхова, начальник управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради; Тетяна Ващук, заступник начальника цього управління; Олександр Оніщук, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Житомирській області; Світлана Гресь, начальник управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації; Володимир Зорнік, начальник Житомирського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, його заступники Леонід Самунь та Олексій Рачковський; Володимир Гамма начальник управління сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради.

Під звуки гімну України у виконанні народного камерного хору вчителів Школи мистецтв та гімну Олімпійських ігор міста капітанам команд було надано право урочисто підняти державний прапор України та Олімпійський прапор. Символічна церемонія внесення Олімпійського вогню супроводжувалася хореографічною композицією ансамблю мажореток під керівництвом Ольги Захарової. Світлана Смолковська, ведуча заходу, побажала всім учасникам змагань: «Нехай цей вогонь запалює у наших серцях прагнення до перемоги та надію на світле майбутнє». Разом з тим, важливо пам’ятати, що наше мирне майбутнє сьогодні забезпечують військові, учасники та герої АТО. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять загиблих захисників… Серед них - Олександр Марчук, випускник колегіуму, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно. Від імені учасників заходу було покладено квіти до меморіальної дошки загиблому воїну, встановленої на фасаді колегіуму.

Після урочистого відкриття відбулися змагання «Олімпійське лелеченя». Цей захід є комплексним, адже його програма складається з презентації команди, спортивних та інтелектуальних змагань. Інтелектуальні змагання – тестові завдання на знання історії розвитку Олімпійських ігор Стародавньої Греції, відродження сучасних Олімпійських ігор, символіки Ігор, розвитку олімпійського руху в світі та Україні. Презентація команди включає спортивно-танцювальний виступ з використанням м’ячів, стрічок, обручів, скакалок, гімнастичних палиць під музичний супровід. До спортивної програми належать змагання з комплексної естафети, до якої входять елементи різних видів спорту, зокрема, футболу, баскетболу, волейболу, легкої атлетики.

За результатами всіх цих випробувань головний суддя змагань Олексій Рачковський (м. Житомир) та члени суддівської колегії визначили переможців: ІІІ місце виборола команда учнів з м. Житомира, ІІ місце – команда учнів Новоград-Волинського колегіуму, І місце здобула команда Володарсько-Волинського району. Варто зазначити, що команда Володарсько-Волинського району матиме можливість вдруге представляти Житомирщину на Всеукраїнських змаганнях «Олімпійське лелеченя». Оргкомітет нагородив переможців змагань дипломами, кубками, медалями та цінними подарунками.

Управління освіти і науки висловлює подяку адміністрації колегіуму за надання спортивної бази для проведення обласних змагань та створення належних умов для всіх учасників спортивно-масових змагань «Олімпійське лелеченя», вчителям фізичної культури колегіуму за якісну підготовку команди до змагань.

Світлана Бондарчук, методист інформаційно-методичного центру


Галерея "Олімпійське лелеченя 2016"

Кiлькiсть переглядiв: 445

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.