ДИРЕКТОРИ ТЕЖ НАВЧАЮТЬСЯ

ДИРЕКТОРИ ТЕЖ НАВЧАЮТЬСЯ

Ура! Канікули! Для дітей радісна і щаслива пора! Плідними ці дні є і для вчителів. Методичні наради, важливі педради, індивідуальні заняття з учнями, консультації з батьками, робота зі шкільною документацією, екскурсії – не повний перелік заходів, якими насичені дні без уроків.
Ефективний цей час для навчання вчителів. Ще К. Ушинський сказав: «Учитель живе доти, доки вчиться. Як тільки він перестає вчитись, у ньому помирає учитель». Підвищенню професійного рівня сприяють і зустрічі з колегами. Уже традицією стали виїзні семінари керівників шкіл, які передбачають ознайомлення з розвитком освіти в інших містах.
24 березня відбулася поїздка директорів шкіл нашого міста до Рівного, під час якої відбувся управлінський діалог з питань формування управлінської культури керівника сучасного навчального закладу як шлях до якісної європейської культури. З візитною карткою освіти міста виступив начальник управління освіти Рівненського міськвиконкому В. С. Харковець.
Ми відвідали кілька навчальних закладів, міський методичний кабінет, інформаційно-інноваційний центр. Змістовно пройшов «Управлінський міст», під час якого відбулося живе спілкування з питань, які найбільше нас цікавили. Це, насамперед, робота з обдарованими дітьми, створення експериментального інноваційного простору, організація профільності у старшій школі та інклюзивного навчання, раціональний розподіл коштів, поглиблення інформаційної грамотності педагогічних працівників.
Спілкуючись із рівненськими колегами, кожен із наших директорів узяв для себе найбільш цікаве, необхідне, що хотілось би впровадити у своїй школі.
Ще раз упевнились, що така форма навчання потрібна, бо сприяє розвитку освітнього простору нашого міста.
Подякувавши колегам за гостинний прийом, ми запросили їх до Новограда. Переконана, що зустріч на Звягельській землі буде не менш цікавою і корисною, бо нам є чим гордитись і у нас є чого навчитись.

Л. Гарбовська, голова методоб’єднання директорів міста, директор ЗОШ № 2.


Галерея "Виїзний семінар директорів ЗНЗ міста в м.Рівне"

Кiлькiсть переглядiв: 729

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.