Новоград-Волинський: майстер-клас від науковця

Педагоги-«дошкільники» міста опановують мистецтво читацької компетентності, зокрема, удосконалюють власну готовність і здатність читати, розвивають уміння уявляти прочитане, бачити і чути внутрішнім зором, співпереживати героям, знаходити в тексті художні засоби, розуміти авторський смисл та творити свої смисли.

Наставником у цій справі став запрошений інформаційно-методичним центром управління освіти і науки провідний науковий співробітник відділу навчання української мови і літератури Інституту педагогіки НАПН України, кандидат педагогічних наук Анатолій Миколайович Фасоля.

У рамках семінару-практикуму педагоги ДНЗ опановували основні прийоми роботи з художнім текстом, вправлялися в аналізі «дорослої» поезії («Вечірня пісня» О.Теліги, «Перебери моє сумне волосся…» М.Матіос) та творів для дітей В.Сухомлинського, Л.Костенко, Д.Павличка, М.Винграновського).
Позитивна, невимушена атмосфера навчання і спілкування, професіоналізм А.Фасолі, інтерактивний формат подачі інформації забезпечили високий коефіцієнт мотивації, інтересу та засвоєння нових знань. Подібні зустрічі планується продовжити в наступному році.

Щира подяка Анатолію Миколайовичу за готовність співпрацювати та ділитися своїм досвідом із педагогами дошкільних навчальних закладів; педагогічному колективу ДНЗ №1 «Джерельце», зокрема, завідувачці В.Лесик та вихователю-методисту О.Тесленко за гостинність і створення умов для проведення методичного заходу; усім учасникам семінару-практикуму.

Інна Кондратець, методист ІМЦ


Галерея "Майстер-клас від науковця 2015"

Кiлькiсть переглядiв: 413

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.