Творча зустріч освітян міст Рівне та Новоград-Волинський



В рамках обміну досвідом, 29 жовтня 2015 року відбулась творча зустріч колег, заступників директорів з навчально-виховної роботи в початкових класах м. Рівне та м. Новограда – Волинського. Такі зустрічі вже стали традицією, адже делегації педагогів, директорів, заступників директорів шкіл нашого міста уже побували на Рівненщині.

Реформа в освіті розпочалася саме з початкової освіти, тому гостей цікавила система методичної роботи з учителями початкових класів із створення належних умов для ефективного впровадження нового Державного стандарту початкової освіти та особистісно зорієнтованого навчання і виховання молодших школярів.

Зустріч розпочалася на базі колегіуму. Гостинно зустрічали делегацію освітян сусідньої області завідувач інформаційно – методичним центром управління освіти і науки Філанчук С.В., методист ІМЦ Лінчук В.К., директор колегіуму Седлецька К.Д., заступник директора з навчально – виховної роботи в початкових класах колегіуму Ющик Г.Є. Відбулось знайомство з навчальним закладом. Особливо вразили гостей кабінети початкових класів, їх озеленення, дидактичне наповнення та оснащення для впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, оформлення бібліотеки (бібліотекарі Трофимець Г.М., Теленик Н.В.). Зразковий танцювальний ансамбль «Пролісок» (керівники Світлана та Артур Дірко) виконав патріотичний танок, продемонстрував майстерність, витонченість та грацію.

Методист ІМЦ управління освіти і науки В.К.Лінчук проаналізувала хід реалізації завдань, направлених на ефективне впровадження нового Державного стандарту, ознайомила з системою методичної роботи, направленої на глибоку методичну підготовку вчителів початкової школи, розповіла про успіхи, досягнення вчителів та учнів початкових класів в межах міста, області, держави. У калейдоскопі методичної майстерності взяли участь заступник директора школи Гайдук Л.А. (НВК), Табакова А.О. (ЗОШ №2), Герасимчук О.П. (ЗОШ №7), Ющик Г,Є. (колегіум), вчитель – методист Бонковська Л.Ф. (СШ №4). Під час виступів заступники директорів шкіл міста презентували роботу своїх шкіл, розкрили проблемні теми, над якими працюють колективи, шляхи їх вирішення, успіхи та здобутки.
Хлібом-сіллю зустрічали гостей учні та вчителі ЗОШ №8 (директор Марчук А.В.). Антоніна Володимирівна подякувала владі, батькам, вчителям, працівникам закладу за нове приміщення школи, за створені належні умови для організації навчально-виховного середовища для початкової школи (окремі рекреації, світлі, просторі навчальні класи, нові меблі, лінгафонний кабінет, спортивна та актова зала, сучасна їдальня, ігрова та спальня для першокласників, тощо). В словах Марчук А.В. відчувалась гордість за свій колектив – працьовитий, злагоджений, небайдужий до змін, що відбуваються в освіті.

Педагоги м. Рівне відвідали музей Лесі Українки.
Відрадно, що такі зустрічі викликають бажання ще активніше працювати, творити, любити свій край, створювати всі умови для навчання та виховування учнів – справжніх патріотів України.

Валентина ЛІНЧУК, методист ІМЦ


Галерея "Творча зутріч освітян міст Рівне та Новоград-Волинський 2015"

Кiлькiсть переглядiв: 762

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.