Новоград-Волинські педагоги удосконалюють у школярів вміння вчитися

Як завжди, гостинно зустріла Новоград-Волинська спеціалізована школа №4 учасників обласного семінару «Апробація експериментальної моделі формування у школярів уміння вчитися засобами гуманітарних предметів», який проходив відповідно до плану роботи інформаційно-методичного центру та з ініціативи творчої групи вчителів СШ №4, в рамках регіонального експерименту «Формування вміння вчитися як ключової компетентності засобами предметів гуманітарного циклу».

У теоретичній частині семінару вчителям української мови і літератури та відповідальним за організацію дослідно-експериментальної роботи у ЗНЗ міста було корисно з’ясувати зміст організації індивідуальної та групової пошукової роботи педагогів, який детально розкрила Оксана Михайлівна Шуневич (доцент кафедри методики викладання навчальних предметів Житомирського ОІППО, кандидат педагогічних наук). Завідувач ІМЦ Ліневич П.К. проінформував учасників семінару про участь представників ЗНЗ міста у педагогічних експериментах обласного та Всеукраїнського рівня, методичного супроводу цієї педагогогічної роботи та досвідом практичного застосування їх результатів. Представлення спеціалізованої школи №4 та роботу педагогічного колективу здійснила директор школи Сільвертюк В.А.. А керівник кафедри філології Войцехівська В.С. детально зупинилася на організації методичної роботи вчителів-членів кафедри.

У рамках роботи творчої майстерні різні форми та методи навчання школярів вмінню вчитися були продемонстровані вчителями школи (Іщук Н.М., Трехлєбовою Л.В., Калюжниковою А.В., Войцехівською В.С.) на відкритих уроках. Цікавим та корисним досвідом роботи про виготовлення міні-підручників ділилися учителі НВК №10 м. Бердичева Волковська В.В. та Дворська Н.В. Практичними прикладами розкрили тему «Компаративний аналіз творів української та світової літератур як засіб формування в учнів уміння вчитися».

Зацікавила учасників семінару досвідом використання інтелект-карт у процесі навчання української мови Хомич Л.В., учитель ЗОШ №33 м.Житомира.
Своїми напрацюваннями поділилась і заступник директора Житомирської гуманітарної гімназії №1 Башинська Н.В.
Керівник театральної студії «Альфа» Ковальчук Н.П. разом з учнями сьомого класу СШ №4 запропонували увазі присутніх виставу про швидкоплинність часу та вічність кохання.
У колі однодумців було зазначено те, що семінар сприяв виробленню науковообгрунтованої моделі формування у школярів уміння вчитися засобами гуманітарних предметів, поширенню найкращих практик роботи вчителів та конкретизації дій учасників семінару у рамках регіонального педагогічного експерименту.

… Ще довго нагадувати учасникам семінару про незабутнє корисне спілкування колег будуть отримані у подарунок сердечка, виготовлені руками школярів СШ №4 у техніці квілінг.


Галереї "Обласний семінар"

Павло ЛІНЕВИЧ, завідувач ІМЦ;
Олена ОГОРОДНИК, методист ІМЦ
Кiлькiсть переглядiв: 862

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.